En av världens bästa olivoljor från Italien
Unikt med Bacoccoli extra jungfruolivolja är att oliverna plockas och pressas i en enda region. De flesta oliverna kommer från den lilla kommunen Corciano, mitt i Italien. Corciano ligger på perfekt avstånd från och höjd över havet för att producera dessa små fasta oliver som lämpar sig perfekt för olivolja. Många olivoljor består av oliver från hela Europa eller delar av Afrika. Finare olivoljor består av oliver från endast ett land, till exempel Italien. Men Bacoccolis olivolja är en produkt av oliver från samma plats, samma region. Oliv sorterna är Dolde Agogia, Leccino. Frantoio, och Moraiolo*. Bacoccolis kallpressade olivolja är av absolut högsta kvalitet. Smaken, doften och konsistensen gör denna olivolja extra vergine till en av världens bästa – och vi är transparanta med analysen. Varför är vi det? jo, för det fuskas mycket med olivolja och vi uppmanar alla att vara transparenta med analysen och sina värden.
Vad säger analysen om Bacoccolis Extra jungfruolivolja?
1. Surhetsgraden: 0,24% En Extra jungfruolivolja, ofta förkortat EVOO (Extra Virgin Olive Oil), tillverkas genom ren mekanisk processering utan användning av kemikalier eller andra additiv. Under denna process hålls temperaturen strikt under 27 grader, och oljans syrehalt får inte överskrida 0,80% enligt EU-lagstiftning. För att en olivolja ska kvalificera sig som extra jungfruolja genomgår den både kemiska analyser och sensoriska bedömningar, där dess smak och doft utvärderas noggrant. Dessutom är det obligatoriskt att tydligt specificera produktens geografiska ursprung. Extra jungfruolivolja ska ligga mellan 0,20 – 0,80 procent i syrehalt. Under 0,20% i surhetsgrad klassas den som så fin att stora delar går till läkemedelsindustrin.
2. Peroxider: 12,3 meq O2/kg Peroxider får inte överstiga 20 meq O2/kg
3. Polyfenoler: 511 mg/kg Det här är ett viktigt värde och vi ska förklara varför. Industrioljorna som du ser på hyllorna i vanliga butiker har oftast 0 mg/kg i värde. Medans snittet för en riktigt bra extra jungfruolivolja ligger mellan 100-300 mg/kg. För att klassas som nyttig måste den upp i 200 mg/kg. Bacoccolis Extra jungfru olivolja har ett värde på hela 511 mg/kg vilket är mycket bra.
Vad är Polyfenoler?
Polyfenoler är naturliga föreningar som finns i växter, och i fallet med olivolja kommer de från oliverna själva. Det här är ett viktigt värde. De är kraftfulla antioxidanter som spelar en stor roll i olivoljans hälsobefrämjande egenskaper. Polyfenoler bidrar inte bara till olivoljans unika smak och hållbarhet genom att skydda den mot oxidation, utan de har också visat sig ha en rad potentiella hälsofördelar.
Dessa fördelar inkluderar bland annat minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar genom att förbättra blodkärlen och sänka blodtrycket, antiinflammatoriska effekter, samt bidrag till en minskad risk för vissa typer av cancer. Polyfenolernas antioxidativa egenskaper kan även spela en roll i att minska oxidativ stress och inflammation i kroppen, vilket är kopplat till en rad kroniska sjukdomar.
Olivoljor, särskilt extra jungfruolivoljor, är kända för att vara rika på polyfenoler. Koncentrationen av polyfenoler i olivolja kan variera beroende på olivsort, odlingsförhållanden, skördetidpunkt och tillverkningsprocess. Några exempel:
1. Oliverna måste plockas från träden innan de nått mognadsgrad för att få ett högt värde av polyfenoler. (I industrioljorna låter man oliverna bli mer än mogna för att få ut så många liter olja som möjligt, nackdelen med det är att det blir mindre halter av polyfenoler).
2. När du plockat oliverna måste de kallpressas inom 24 timmar.
3. Flaskan måste vara mörk eller tappas upp på dunk för att bevara halterna av polyfenoler.
4. Generellt har färskare olivoljor och de som produceras med försiktig behandling högre halter av polyfenoler. Detta är en av anledningarna till att extra jungfruolivolja rekommenderas för de som söker de maximala hälsofördelarna, eftersom den innehåller fler polyfenoler jämfört med andra typer av olivolja.
Vi rekommenderar två matskedar olivolja om dagen. För en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Det kan vara en försäkran om att få leva lite längre och gott är det också!
*Olivsorterna i Bacoccolis extra jungfruolivolja.
- Leccino – odlas i Umbrien och många ställen i italen, bordsoliv
- Dolde Agogia – odlas i Umbrien och är exklusiv och fin i smaken
- Frantoio – odlas i Umbrien och mellersta Italien och är en lyxig variant
- Moraiolo – odlas i Umbrien och Toscana och har en liten pepprig smak
Räkna ut vad ni tjänar
Vi vet att varje krona är viktig, och därför vill vi ge er chansen att tjäna riktigt bra med pengar. Men hur mycket kan ni tjäna? Det beror på två saker, hur engagerade alla är och under hur lång tid ni säljer. Vanligtvis är säljperioden 2-3 veckor och varje person säljer i snitt 10 produkter - då kan ni tjäna 20.000 kr!
Räkneexempel: Om ni är 20 personer och varje person säljer 10 flaskor, så tjänar ni 20 000 kr (Ex. Bacoccoli extra jungfruolivolja 500 ml för 299 kr.)
Hur mycket vill ni tjäna?